Bestuur

Het bestuur bestaat uit vier leden met kennis en vaardigheden op verschillende vlakken. Ze stellen zich hieronder aan u voor. 

Hans van Rooijen

Hans van Rooijen (voorzitter)

Mijn naam is Hans van Rooijen, inmiddels 59 jaar en al 27 jaar getrouwd. Ik was zelf gedupeerde van D-Reizen, wij wilden in december 2020 familie bezoeken in Perth, Australië. Vanwege de pandemie Covid-19 werd onze vlucht door Garuda Indonesië geannuleerd. Na een jaar wachten op de restitutie heeft het bestuur van D-Reizen faillissement aangevraagd.

Ik heb toen de Facebook-pagina aangemaakt voor gedupeerden en mij verdiept in de rechten van reizigers door het burgerlijk wetboek te raadplegen en door advies in te winnen bij advocaten.
Gelukkig kreeg ik mijn restitutie terug via de creditcardmaatschappij American Express. Ik  kreeg daardoor mijn volledige restitutie terug. Toch ben ik doorgegaan met de Facebook-pagina voor gedupeerden die nog altijd groeide.

Voor enkele gedupeerden heb ik succes geboekt in het terug vorderen van de restitutie. Dit was onder andere bij Air Transat en Cathay Pacific Airways. Hierdoor kreeg ik ook de kracht om voor de andere gedupeerden van D-Reizen met een los vliegticket op te komen. Hiervoor richtten wij een stichting op, zodat wij als rechtspersoon nog beter de gedupeerden kunnen helpen.

Inmiddels hebben we al vele dagvaardingen laten betekenen waarin ik als gemachtigde optreedt. Op de achtergrond worden we met raad bijgestaan door een advocatenkantoor indien dit noodzakelijk is.

Hafida Wildschut 1

Hafida Wildschut-Meijerink (secretaris)

Mijn naam is Hafida Wildschut-Meijerink, ik ben 35 jaar en zou twee jaar geleden met mijn man en twee dochters naar Australië gaan. Helaas kon de reis niet doorgaan. Balen, maar we zouden het later alsnog eens doen.

Toen ik hoorde dat D-Reizen failliet was, kon ik niet geloven dat ons dat geld zou kosten. Ik was in de veronderstelling dat we als consument goed beschermd waren. Helaas bleek dat niet (helemaal) waar. Bij het lezen van de verhalen van andere gedupeerden, voelde ik mijn verontwaardiging groeien en ik wilde graag iets betekenen, maar wist niet wat. Tot er een stichting opgericht moest worden en er gezocht werd naar een secretaris.

In het dagelijks leven ben ik leerkracht in het basisonderwijs. Verbinding met andere mensen is voor mij een enorme drijfveer en daar ligt mijn kracht. In mijn rol als secretaris probeer ik iedereen zo goed mogelijk op de hoogte te houden en duidelijkheid te bieden. 

Heeft u een vraag, dan hoor ik het graag.

Synco Nunnink 2

Synco Nunnink (penningmeester)

Ik ben getrouwd, heb 2 dochters en ben 23 jaar werkzaam in de financiële sector. 

Na de annulering van onze bij D-Reizen geboekte vakantie in 2020, kwam ik vrij snel in contact met Hans via zijn Facebookgroep. 

Zijn tomeloze inzet om rechtvaardigheid te krijgen voor de gedupeerden van het D-Reizen faillissement, hebben mij doen besluiten om actief mee te helpen om voor de hele groep de refund terug te halen.

 

Nancy van Luyn

Nancy van Luyn-Veldheer (algemeen bestuurslid)

Mijn naam is Nancy van Luyn en ik ben 55 jaar, werkzaam als Administratie Consultant bij een bedrijf dat financiële softwareoplossingen verkoopt en verhuurt en hier ook support op levert. 

18 maart 2020 zouden wij met Emirates naar Australië vliegen, maar helaas gooide Australië op 16 maart de grenzen dicht. We dachten, we verplaatsen gewoon naar maart 2021. Maar toen besloot Emirates dat zij niet meer rechtstreeks op Adelaide gingen vliegen, dus onze vlucht werd door Emirates geannuleerd. D-Reizen meldde ons dat het even kon duren maar we kregen de refund teruggestort. En goed van vertrouwen en met het vertrouwen dat wij van D-Reizen kregen, hebben wij besloten om dan maar bij Qatar nieuwe tickets te boeken voor maart 2021. Want ja, mocht deze ook geannuleerd worden dan krijgen we het geld toch teruggestort.  Na het bericht dat D-Reizen failliet was, hadden wij nog hoop dat wij het geld nog wel terugkregen, maar al snel kwam het besef dat we in de koud stonden. 

Gelukkig kwamen we in contact met Hans, die al heel veel werk heeft gericht, en na zijn oproep om een stichting op richten, heb ik besloten om hier ook aan mee te werken.