Goed nieuws voor gedupeerden D-Reizen

De rechtbank in Amsterdam heeft geoordeeld dat de luchtvaartmaatschappijen terugbetaling van het vliegticket niet bevrijdend kunnen doen aan een online reisbemiddelaar in geval van annulering van de vlucht.

In de uitspraak wordt de Spaanse luchtvaartmaatschappij Iberia veroordeeld tot het terugbetalen van de ticketkosten aan de passagier. Ondanks het feit dat zij de bedragen reeds aan reisbemiddelaar Schipholtickets.nl hadden terugbetaald. Schipholtickets betaalde de klant echter nooit uit. Hierdoor is de luchtvaartmaatschappij veroordeeld om nog een uitbetaling te doen maar nu rechtstreeks aan de passagiers.

Gevolgen voor KLM en alle andere vliegmaatschappijen
De uitspraak heeft mogelijk grote gevolgen voor KLM. KLM betaalde miljoenen euro’s aan vliegtickets terug aan D-Reizen welke faillietging waardoor de consument nooit wat heeft ontvangen. KLM weigert tot op heden de gedupeerden consumenten te restitueren. Na deze uitspraak zal KLM en alle andere Maatschappijen waarschijnlijk al deze miljoenen nogmaals moeten betalen maar nu direct aan de passagier.

Bron: Aviclaim

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *